Već više od godinu dana stočari i lovci pričaju o stalnoj pojavi čagljeva na prostoru istočnog i sjeveroistočnog dijela lovišta tj.od Sidoča-Crnog vrha,Satulije,Marasova Drežnja,Cere i Dalje?! Da bi došli do pravovaljanih informacija  pozvali smo nekoliko naših članova i zaključili da dobar dio njih nije upoznat i upućen u pojavu čaglja na našem prostoru!

Međutim naš član i stočar Ivan Dragun zvani Niper nam odgovrno tvrdi:

"Od proljetos su i prava napast, dolaze do štale,a za psima i do kućnih vrata,najviše prate janjce ali mi  smo organizirani i stado ni trenutka ne ostavljamo bez nadzora. Prvi put žena me zove ujutro i kaže mi "vidi tri lisice", odmah sam primjetio da su viši na nogama i drugačije dlake i ukupnog izgleda. Oda tada ih stalno viđamo,a proljetos smo čuli njihovo glasanje što nedvojbeno potvrđuje da su to čagljevi. Od zimus ih viđamo često."

To isto nam je potvrdio Jozica koji je dnevno sa stadom i kaže do sada nismo od njih imali štete,ali sve su veća napast.

Marijan Gutić kaže:" Čuli smo ih proljetos više puta i oni su tu.

Jutros smo čuli da je također naš član Marijo Batinić zvani Žućo imao susret s čagljem,pozvali smo ga i kaže: "Čaglji su tu više od dvije godine.Rekao sam svojim kolegama  prošle lovne sezone kad smo pucali u tzv.lisicu, a to nije lisica odmah se vidi  po pojavi i dlaci.Velika je razlika i u to sam siguran."

Konstatacija svih je: uz vukove još jedna napast za divljač i stočare te kućne ljubimce.

Molimo sve članove koji imaju saznanja ili eventualno fotografiju da nam se jave glede praćenja populacije.