Jučer ujutro iza podneva na poziv našeg mladog člana Ivana Udovičića(koji se inače nalazi i studira u Zagrebu)da se u zaseoku Udovičići nalazi uginula životinja“ni vuk ni lisica“,o čemu su ga izvjestili roditelji i susjedi plašeći se prenosa zaraze?!

Na teren su izišli članovi udruge i na propisan način izuzeli stradalu životinju.Iako je Ivan po slici odmah konstatirao da se radi o čaglju tu se ad hok našlo povjerenstvo u sastavu:Predsjednik lovne jedinice Nikola Koštić,najstariji aktivni član Stipan Udiljak Matijić, asistent Ivan Jurčević i utvrdili da se zaista radi o čaglju i to mužjaku odlične tjelesne građe težine 12,70 kg, dužine od vrha repa do njuške 101 cm,dužine repa 28 cm , visine 52 cm, stradalog najvjerojatnije od udara vozila prema vidljivim oštećenjima.

Na prijedlog Ljubomira Udovičića izuzeta je glava životinje i on će je obraditi u trofej koji će za uspomenu krasiti prostorije lovačkog doma.

Iako se u posljednjih nekoliko godina viđa i čuje glasanje čagljeva do jučer nije bilo stvarnih dokaza da su isti nastanili naše lovište,pa su Kakan i Žućo bili optuživani da izmišljaju čagljeve a očevidci proglašavani nestručnim.

Naime večer prije jedan stočar je čuo glasanje čaglja na području od centra prema imenovanom zaseoku.Kako se vijesti i slika preko novih komunikacijskih medija brzo proširila javio se i predsjednik nadzornog odbora i upozorio „Dobro provjerite da nije možda vuk“???

Prilog : Nekoliko slika stradalog čaglja

[nggallery id=405]