Sukladno propisanoj godišnjoj obvezi svakog lovca udruge da odradi jednu dnevnicu na uređenju lovačkog doma ili prihvatilišta i uzgajališta  za autohtonu pernatu divljač određene su dvije subote 01. i 08. prosinca. Svi su obvezni da se u jednu ili u drugu subotu odazovu ili plate udruzi jednu dnevnicu u iznosu 200,00 Kn, te da se tim sredstvima plate radovi koji nisu završeni prema planu. Međutim to je samo dio obveza članova jer su u okviru svojih lovnih sektora dužni zasijati po 100m2 žitarica,pročistiti 100 m šumskih staza,pokositi livada i proplanaka, te zaštititi od zarastanja, iznositi hranu i vodu u lovište, održavati lovnotehničke objekte …

U prvoj radnoj suboti odazvao se veći broj lovaca, komentar je bio uvijek se odazivaju isti lovci,a plan je bio uređenje i obnova trajnih nasada prostora od 3.500 m2 uz lovački dom i dovršetak zidanja kuhinje i toaletnog čvora. Naime, nakon prvog experimenta kada je zasađeno 130 sadnica pitomog kestena isti je prije dvije godine stradao od suše koja se mogla nazvati i elementarnom nepogodom. Ovom prigodom donesena je odluka da se prostor oplemeni sadnjom autohtone rašeljke na koju se navrću višnje i trešnje.

Pripremu sadnica su izvršili Petar Čaljkušić Bubo 20 komada i Tomislav Jelić cca. 60 komada. Sve sadnice su pripremljene i posađene . Pored sadnje jedna grupa je izvršila pituravanje stupova na ogradi.Preostali dio sadnica i zidanje pomoćnih prostorija se planira u iduću subotu ako vremenske prilike dopuste. Ako ne obavijest će se dati o novom datumu akcije.

Radovi na uređenju prihvatilišta i uzgajališta (Fazanerije)se također planiraju u iduću subotu.

Prema riječima predsjednika udruge Marijana Dumančića tko se istakao u subotnjoj akciji najbolje se vidi na priloženim fotografijama.

Prilog:foto zapisi s akcije u subotu

[nggallery id=384]